top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarye Photography

Mijn WHY

Half 9 en ik rij met Otis naar het bos. Dit doe ik elke ochtend nadat ik de kinderen naar school heb gebracht. Weer of geen weer. Gek is dat hoe dat werkt, als je niet met jezelf in discussie gaat, dan doe je het dus gewoon. Soms moet je niet te veel nadenken.


Zo ook deze morgen. Het waait, het regent en het blijft regenen. Terwijl ik met mijn laarzen een baan ploeter door de modderige paadjes, realiseer ik me dat ik geniet van mijn dagelijkse uurtje voor mezelf (en de hond). Ik hoor je denken, fijn hoor in de regen?! Maar weet je, ik heb dan de beste gesprekken met MEZELF. 


Sinds ik ondernemer ben ontdek ik kanten van mezelf die ik nog niet eerder had gezien en leer ik meer als ooit tevoren op allerlei vlakken. Ik lees het ene na het andere boek op gebied van zelfontwikkeling, marketing, mindset, money blocks, sales, leiderschap you name it. Ook ontmoet ik de meest interessante en inspirerende mensen door samenwerkingen, andere ondernemers, maar ook mijn klanten. Stuk voor stuk mensen die meer uit zichzelf en meer uit het leven willen halen. Het is fijn om mensen om je heen te hebben, die je begrijpen en dezelfde taal spreken. Iets wat ik nog niet eerder in mijn leven had meegemaakt. Niet op school, maar ook niet bij werkgevers. Ik voelde me altijd een 'buitenstaander', not one of them. Ik dacht dat dat normaal was en iedereen dit gevoel moest hebben. 


Mensen houden van labels plakken. Als fotograaf wordt je gezien als degene met de camera die een plaatje maakt door op een knopje te drukken.

Maar dat label blijft alleen niet aan mij plakken. Ik voel me geen fotograaf, maar wat ben ik dan wel? Ik maak tenslotte foto’s. 

Terwijl de wind de regendruppels in mijn ogen waait en mijn mascara waarschijnlijk in een mooi straaltje over mijn wangen glijdt, blijf ik hangen bij deze vraag. Wie ben ik dan wel en wat wil ik bereiken. Wie is mijn klant en waarom? De afgelopen jaren heb ik deze vragen vaker moeten beantwoord in business trainingen en workshops. En een goed klant-en-klaar antwoord had ik nooit. En als ik die wel (dacht) te hebben, dan veranderde ik een maand later weer van gedachte. 


Wat is dat dan toch, wie ben ik en wat heb ik te brengen. Een goede vriendin zei laatst “Marije, je zit te veel in je hoofd. Ga naar je gevoel en je bent er!” Ik dacht ah, das fijn een oplossing! Maar hoe doe je dat? Niet denken maar voelen. Heel ingewikkeld. Zo zijn we niet ontworpen, zo ben ik niet opgevoed.


Terug naar de vraag, Wat heb ik dan te bieden? Inmiddels weet ik dat ik dicht bij mezelf moet blijven, doen waar ik goed in ben. Ineens valt het ontbrekende puzzelstukje op zijn plaats.


Zeiknat met modder aan mijn laarzen en een stinkende hond in de achterbak rij ik naar huis. Ik straal en ben blij. Mijn WHY is helder. Ik bied een veilige haven, waar iemand kan zijn wie hij/zij is en waar ruimte is om verder te groeien. Waar je gezien wordt, maar vooral waar je gehoord wordt. Sparren over ideeën en kennis en contacten delen, waarbij ik middels beeld jou laat zien hoeveel verborgen talenten je hebt. Door er vanuit te gaan dat je het kan, terwijl je het nog nooit hebt gedaan. 


Je hebt zoveel meer ‘gezichten’ die jij normaal gesproken niet ziet, als je je tanden aan het poetsen bent voor de spiegel. Jij mag in de ‘spotlight’ en uit je comfort zone. Magisch om te zien als mensen de begrenzing eraf gooien en de stap durven nemen naar het onbekende. Dat heet groei en dat mag van alles zijn. En DAT vind ik dus fantastisch om te doen. Door prachtige beelden van jezelf jou laten zien dat je alles al in je hebt om te doen wat jij wilt bereiken.
2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page